Alışveriş Sepeti
Sepetinizde toplamda 0 ürün var.
Ücretsiz teslimat'a kalan tutar: 50.000,00 

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

whatsapp Whatsapp

Talk, Kalsit ve Titan

4 sonucun tümü gösteriliyor

Kategoriler
Markalar
Alan Ağırlığı
Bağlayıcı
Dokuma Tipi
Elyaf Tipi
Genişlik
İlk Kür Süresi
İp Tipi
Jel Süresi
Kalınlık
Kap Süresi
Kırpma Uzunluğu
Kullanım Prosesi
Maks. Sıcaklığı Dayanımı
Maksimum Servis Sıcaklığı
Malzeme
Malzeme Formu
Özellik
Özellikler
Plaka Boyutu
Reçine Kimyası
Reçine Tipi
Rulo Eni
Rulo Uzunluğu
Tanecik Boyutu
Uygulama Tipi
Viskozite
Yoğunluk

Kalsit 5 Mikron

Kalsit, kalsiyum karbonat ailesinin yarı amorf halinde olanıdır. Yüksek reçine emebilme özelliğine sahiptir. Polyester, jelkot ve topcoat uygulamalarında dolgu malzemesi olarak kullanılır. Değişik mikronlarda üretilir. Polyester reçine ile 5 mikron olanı ideal karışım sağladığı için 5 mikron tercih edilmektedir. Aşındırıcı dolgu maddeleri olmaması sayesinde kalsiyum karbonat dolgu maddesi kullanılan sertleşmiş reçine sistemleri kolayca işlenebilmektedir. Elyaflı uygulamalarda %5-10 oranda kullanıldığında CTP parçanın kendi kendisini taşımasına yardımcı olur ve tokluk hissi verir.
KOMPOZİT PAZARI
2.261,12 16.958,40  + KDV
İncele

Talk Ekstra Beyaz

Talk, sulu magnezyum silikattır ve çok yumuşak bir mineraldir. Rengi beyaz, ince toz halindedir. Termoset reçine sistemlerinde kullanıldığı zaman elektriksel yalıtkanlığı ve ısı rutubet dayanımı sağlar. Talk dolgu malzemeli sistem, mekanik olarak kolay işlenebilir, zımparalanabilir. Levha ve hamur hazır kalıplama bileşimlerinde dolgu maddesi olarak kullanılabilir.
KOMPOZİT PAZARI
170,64 4.022,32  + KDV
İncele

Talk Standart – Gri

Talk, sulu magnezyum silikattır ve çok yumuşak bir mineraldir. Rengi gri, ince toz halindedir. Termoset reçine sistemlerinde kullanıldığı zaman elektriksel yalıtkanlığı ve ısı rutubet dayanımı sağlar. Talk dolgu malzemeli sistem, mekanik olarak kolay işlenebilir, zımparalanabilir. Levha ve hamur hazır kalıplama bileşimlerinde dolgu maddesi olarak kullanılabilir. Talk doğada 3MgO•4SiO2•H2O formülüne sahip su içeren bir bileşik halinde magnezyum silikat olarak bulunur.
KOMPOZİT PAZARI
1.097,00 5.180,26  + KDV
İncele

Titan Dioksit R-902

Titan, polyester, jelkot uygulamalarında renk ve zemin oluşturmak için kullanılan beyaz pigment tozu dolgu malzemesidir. T-Pure R-902 tebeşirlenme direnci , yüksek parlaklık ve canlı renk özellikleri ile pigment performansını dengeler.
DUPONT
365,03 17.338,91  + KDV
İncele

Talk Nedir?

Talk nedir? Talk; magnezyum slikatın sulu haline denmektedir. Çok yumuşak bir mineraldir. Talk maddesini nemden ve rutubetten uzak tutulmalıdır. Beyaz renktedir ve ince toz halinde bulunmaktadır. Talk, suda çözünmez ve asitlerden etkilenmez.

Talk Ne İçin Kullanılır?

Talk nerede kullanılır?Talk, reçine sistemlerinde özellikle termoset reçinelerde kullanılmaktadır. Isıya karşı rutubet dayanımı sağlarken aynı zaman elektriksel yalıtkanlık sağlar. Mekanik olarak kolay işlenebilir ve ekonomiktir. Yumuşak dokusu sayesinde kolay zımparalanabilir. Hamur ve levha kalıplarında dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Lifli, lamelar, iğnesel ve plaka şeklinde dört çeşit şekli bulunmaktadır. Ticari anlamda ise sadece lamelar kullanılmaktadır. Lamelar yapısından kaynaklı iyi derecede kayabilmeye sahiptir. Lamlerda diğer talklar gibi yumuşak yapıya sahiptir. Çok katmanlı olması ise lameların kimyasal direncinin olmasını sağlamaktadır. 800 dereceye kadar ısıya dayanıklılardır. Lamelarda katmanlar arası zayıf bir bağlam vardır. Bundan dolayı ele alındığında kayganlık hissi vermektedir. Eklendiği yapı içinde bu kayganlıktan kaynaklı kolay şekilde dağılabilmektedir.

Talk, kullanıldığı malzemelerde ısı iletkenliği sağlar. Eklendiği malzemelerde yüzey sertliklerinin yanı sıra ısı ve kimyasal dayanıklıklarını da artırır. Boyutsal olarak stabilite oluşuna büyük miktarda katkı sağlamaktadır. Darbelere karşı maddelerin direncini artırmaktadır. Talkın iyi özelliklerinin yanı sıra bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Bunlar arasında en önemlisi talkın kullanıldığı kompozit ürünlerde malzemenin renginin değişmesine sebep olmasıdır. Eklendiği maddede mukavemetin düşük olmasını sağlamaktadır. Kullanıldığı malzeme üzerinde kırılgan bir yapı sağlamaktadır. Kullanıldığı malzemeler, gıda maddeleri ile temasından kaçınılması gerekmektedir. Kokusuz olmasına rağmen maske, eldiven ve gözlükle birlikte kullanılması gerekmektedir.

Talk Kimya Ne Demek?

Talk, kimyasal olarak magnezyum silikattan oluşmuştur. Sertlik oranı kimyada bilinen Mohs cetveline göre 1-1.5 arasında değişmektedir. Talkın kimyasal yapısı gereğince ısı ve elektrik iletkenliği zayıftır ama aynı zamanda talk 800 dereceye kadar çıkan sıcaklığa dayanıklıdır. Bu şekilde yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında sertleşirler. Birçok kimyasal talk çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; kalsit, kuvars, pirit, magnetit, mika gibi birçok çeşidi bulunmaktadır.

Talk Hangi Maden?

Talk, bir kaya madenidir. Kayaçlardan üretilmektedir. Çok büyük bir kayanın oyulmasından elde edilmektedir. Eski zamanlardan biri kullanılır ve halk arasında sabuntaşı olarak bilinmektedir. Bunun sebebi ise talkın yumuşak ve kaygan bir yapısının olmasından kaynaklıdır. Talk maddesi eski devirlerde Mısır’da kozmetik malzemesi olarak kullanılmıştır. Yumuşaklığından kaynaklı olarak ise Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi yerlerde kolay işlenerek süs eşyaları veya kap olarak kullanılmaktadır.

Kalsit Ne Demek?

Kalsit, yarı amorf şeklinde bulunan karbonat ailesinin bir bireyidir. Reçineyi yüksek ve hızlı bir şekilde emme özelliğine sahiptir. Kalsit, plastik sektöründe kullanılmaktadır. Doğal ve yoğun bir malzemedir. Üretim maliyetlerini düşürmesinden kaynaklı tercih sebebi olmaktadır. Endüstriyel bir mineraldir ve kristalleşmiş kalsiyum karbonat olarak da bilinmektedir.

Kalsit Hammaddesi Nedir?

Kalsitin hammaddesi mineraldir. Kireç taşının yapıtaşıdır. Doğada yarı saydam ve mat olarak bulunur. Optik olmamak ile beraber renksizdir. Aside karşı dayanıklı değildir. Kalsit, asit karşısında eriyerek karbondioksit salınımı yapmaktadır.

Kalsit Ne İçin Kullanılır?

Kalsit kullanım kolaylığı ve maliyetsiz oluşu ile birçok alanda kullanılmaktadır. Kağıtlarda kaplama ve dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kağıtta kullanımı ile yüzey sertleşmesi sağlarken, renklendirme konusunda stabilizasyon sağlar. Ucuz olmasından kaynaklı olarak boya malzemelerinde pigment yerine ve çeliğin aşınmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra boyalarda kimyasallara karşı dayanıklı hale getirmeyi sağlamaktadır.

Kalsit, lastiklerde dolgu maddesi olarak da kullanılmaktadır. Mukavemet yetkisine ihtiyaç duymayan ve karbon karasının ihtiyaç görülmediği lastiklerde kullanımı tercih edilmektedir. Plastiklerde; dayanıklılık ve kalınlığın eşit olması ile kullanılmaktadır. Bükülmeyi önlemek ve yüksek sıcaklıkta dayanıklı olabilmesi adına kalsit; plastiklerde de sık sık kullanılmaktadır. Hayvan yemlerinde de kullanılan kalsit; hayvanların tüketimi ile kemik ve diş gelişimi sağlamaktadır. Tarımda, toprakların verimliliğini arttırmak için, bazı ilaç türlerinde ve kömür ocaklarında; kömür tozunun patlayıcılığını engellemek adına kullanılabilmektedir.

Camlarda ve cam macununda da kullanılan kalsit, şeker imalatlarında da kullanılmaktadır. Su arıtımında, kozmotik alanında, karpitlerde, su arıtımında suların sertliğinin önlenmesinde ve seramik sanayiinde özellikle fayansların yapım aşamasında fayansların zararlı maddelerden etkilenmemesi için kullanılmaktadır. Son olarak ise kalsit; jelkot, topcoat ve polyestelerde dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Elyaf ile beraber kullanıldığında CTP parçanın kendi kendisini taşımasına destek olmaktadır.

Kalsit Değerli Mi?

Kalsit doğada kendi halinde bulunabildiği için maddi olarak büyük değeri bulunmamaktadır. Ama sunduğu imkanlar sayesinde kalsitoldukça değerlidir. Parça olarak kesildiğinde de süs eşyası olarak kullanılabilmektedir.

Titanyum Dioksit Nedir?

Titanyum dioksit kokusuz ve tatsız bir çeşit dolgu maddesidir. Yüksek parlaklık, tebeşirlenme direnci ve canlı renk özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Reçinelerde kullanımından önce iyice karıştırılıp homojen hale getirilmesi tavsiye edilir. Kilogram bazında satışa sunulmaktadır. Rutubet ve nemden etkilendiği ve yapısı değiştiği için bunlardan uzak, kuru yerlerde muhafaza edilmelidir. Kullanılırken maske, gözlük ve eldiven kullanımı tavsiye edilmektedir. Polyester, titan ve jelkot uygulamalarında zemin ve renk oluşumu için kullanılmaktadır. Beyaz renkte pigment ve toz şeklinde olan bir maddedir.

Titanyum Dioksit Nasıl Oluşur?

Titanyum dioksit, titanyum maddesinin oksitlenmesi ile doğa da kendiliğinden oluşmaktadır. Doğada saf bir halde bulunması mümkün değildir. Demir titanyum dioksit sayesinde üretimi sağlanmaktadır. Toz haldedir ve bileşenin özelliklerini artırmak amacıyla içerisine alüminyum ve silika katılabilmektedir.

Titanyum Dioksit Suda Çözünür Mü?

Titanyum dioksit su içerisinde veya organik çözücüler ile çözünmemektedir. Kimyasal yapısı bunlara karşı dirençlidir. Titanyum dioksit, kalsit ve talk için en uygun fiyat ve en kaliteli ürünler için Kompozit Pazarı adresini tercih ediniz.