Alışveriş Sepeti
Sepetinizde toplamda 0 ürün var.
Ücretsiz teslimat'a kalan tutar: 50.000,00 

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

whatsapp Whatsapp

Kıvam Verici Silicalar, Aerosol, Silis Dumanı

2 sonucun tümü gösteriliyor

Kategoriler
Markalar
Alan Ağırlığı
Bağlayıcı
Dokuma Tipi
Elyaf Tipi
Genişlik
İlk Kür Süresi
İp Tipi
Jel Süresi
Kalınlık
Kap Süresi
Kırpma Uzunluğu
Kullanım Prosesi
Maks. Sıcaklığı Dayanımı
Maksimum Servis Sıcaklığı
Malzeme
Malzeme Formu
Özellik
Özellikler
Plaka Boyutu
Reçine Kimyası
Reçine Tipi
Rulo Eni
Rulo Uzunluğu
Tanecik Boyutu
Uygulama Tipi
Viskozite
Yoğunluk

Fumasil 200 / Fume Silika Kıvam Verici

Fumasil 200 doymamış polyesterler, boyalar, vernikler, baskı mürekkepleri ve diğer organik yüzey kaplamalar gibi birçok organik sistemde kalınlaştırıcı ve tiksotropi sağlayıcı ajan olarak kullanılan, sentetik, hidrofilik amorf yapıda 12-17 nm boyutunda kolloidal mikro partiküllere sahip ,yüksek saflıkta beyaz, toz silikadır. Ctp uygulamalarda , jelkot yapımı ve polyester reçinelerin tiksotropisini arttırmak için dolgu olarak kullanılır. Yine silikon elastomerler olmak üzere elastomerlerde sağlamlaştırıcı dolgu olarak da kullanılır. Ayrıca, teknik kullanımlı tozların, toz gıdaların ve toz ilaçların üretiminde akışkanlık sağlayıcı katkı olarak da etki yapar.
KCC
2.494,38 7.256,37  + KDV
İncele

Wacker HDK N20 / Fume Silika Kıvam Verici

Wacker HDK N20 jelkot yapımında ve polyester reçinelerin tiksotropisini arttırmak için dolgu olarak kullanılan yüksek saflıkta beyaz, toz, sentetik, hidrofilik amorf silikadır. Özgül ağırlığı çok hafif olduğu için uçucudur. Termoset reçine sistemlerinde, akmayı kontrol etmek ve tiksotropi sağlamak için dolgu malzemesi olarak kaolen, bentonit, arduvaz, mika, vermiculite ve sünger taşını da sayabiliriz.
WACKER
3.213,91 9.349,56  + KDV
İncele

Aerosil Tozu Nedir, Ne Demek?

Aerosil ne demek? Aerosil, kelime anlamı olarak sıvıların basınç altında tutulduğu ve püskürtülerek dışarı atıldığı metal kaba denmektedir. Aerosil tozu, sıvı veya katı halde bulunan maddeleri gaz haline getirerek ortama yayan mekanizmaya denmektedir. Aerosiller bize çeşitli maddeleri duman, hava gazı veya sis yapan cihazlara denmektedir.

Aerosil tozu, maddeleri 10 mikrondan daha küçük hale getirerek yaymaya yaramaktadır. İtici gaz, çözücü ve kaptan oluşmaktadır. Aerosil örnekleri olarak en çok bilinen olarak spreyleri söylememiz mümkündür. Gelişen teknoloji ile son dönemde jel ve köpük şeklinde de bulunmaktadır.

Aerosil Ne için Kullanılır?

Aerosil örnekleri verecek olursak; deodorantlar, cam temizleyiciler, mobilya sektöründe kullanılan sprey boyalar ve böcek ilaçları aerosil maddelerine örnektir. Sıvı veya katı haldeki olan maddeyi gaz haline getirerek ortama daha hızlı ve daha kolay yayılmasını sağlayan mekanizmadır.

Kimyaya göre aerosil; gaz halde bulunan kütlelerin içerisinde asaltı şeklinde bulunan katı ve sıvı malzemelere denmektedir. Aerosil örnekleri doğada da bulunmaktadır. Sis, sanayii bacalarından ve arabalardan çıkan dumanlar veya havadaki bulutlar bu örnekler içerisinde yer almaktadır. Bulutlar içerisinde su damlacıkları bulundurur bu açıdan aerosil özelliği taşımaktadır.

Aerosil Özellikleri Nelerdir?

Aerosil, görünürde bir bulut izlenimi verse de, değişken maddelerden ve yapılardan oluşabilmektedir. Bunlara örnek olarak; deniz tuzu ve mineral tozlarını gösterebiliriz. Atmosferde aerosiller, 10 mikrometreye kadar yani 0.001 milimetre çapa sahip, ana maddesi sıvı veya katı halde bulunan maddeler olabilmektedir.

Aerosil Karışım Örnekleri Nelerdir?

Aerosil örnekleri doğada kendi halinde de bulunabileceği için oldukça çeşitlidir. Aerosil sprey en bilinen aerosil örneklerinden biridir. Günlük yaşantımızda kullandığımız saç spreyi ve parfümler; aerosil kabı denilen basınç uygulanan materyaller ile kullanılmaktadır. Aerosil maddeleri günlük yaşantımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Aerosil kabında bulunan pompaya basıldığında basınç halindeki gaz bir alan olabilmekte ve sıvı veya katı hızlı bir şekilde geniş bir alana yayılabilmektedir.

Aerosil yöntemini özetleyecek olursak; kabın içindeki itici gaz, belirli bir basınç altında sıvı haldedir. Bu sıvılaştırılmış maddeler flüorokarbon ve kloroflorobarbondur. Aerosil kapları, basınçlı olmasından kaynaklı olarak teneke ve alüminyum levhalardan yapılmaktadır. Kaplara ilk olarak hangi sıvı püskürtülmek isteniyorsa o madde doldurulur. Basınç ile sıvı madde, gaz haline gelir. Püskürtme ile gaz haline gelen sıvı, havaya gaz madde olarak karışır.

Aerosil kaplarının üzerinde ‘kullanmadan önce çalkalayınız’ ibaresi bulunmaktadır. Bunun sebebi içerisindeki gaz ile sıvının tamamen karışarak püskürtme esnasında en yüksek verimi sağlayacak olmasıdır. Püskürtme işleminden sonra kabın içerisinde bir boşluk oluşmaktadır. Bu boşluğu, gaz halde bulunan itici gaz doldurmaktadır. aerosiller günümüzde kozmetikten, sanayiye birçok alanda kullanılmaktadır.

Aerosillerin, coğrafyada da bir tanımı bulunmaktadır. Coğrafyada, ‘dalgaların kıyıya vurmasıyla patlayan su damlacıklarının içerisindeki tuzlar’ anlamına gelmektedir.

Silis Dumanı Nedir?

Silis dumanı, ferrosilikon veya silikon metali alaşımları üretmenin bir diğer yoluna denmektedir. Silis dumanı, elektrik ark fırınlarında, silikon içeren alaşımların üretiminde ortaya çıkan bir yan üründür. Yaklaşık 2000 derecelik bir sıcaklıkta, yüksek saflıkta kuvarsın silikona indirgenmesi, silis dumanı üretmek için düşük sıcaklıklarda oksitlenen ve yoğunlaşan silikon dioksit buharı üretir. Silika dumanının parçacıkları küresel şekildedir ve çok ince bir yapıya sahiptir.

Silis dumanı için en yaygın kullanım alanlarından biri betonlardır. Bunun sebebi ise kimyasal ve fiziksel özelliklerinden kaynaklı reaktif olmasıdır. Silis dumanı içeren beton çok yüksek mukavemete sahiptir ve çok daha dayanıklı olmaktadır.

Silis Dumanı Nasıl Üretilir?

Silis dumanı esas olarak kristal halde olmayan silikon dioksitten oluşmaktadır. Bireysel olan parçacıklar oldukça küçük olmaktadır. İnce parçacıkları ve geniş yüzey alanı ile çok reaktif bir puzolandır. Silisyum metal ve alaşımları ile görüldüğü gibi elektrikli fırınlarda üretilmektedir. Hammaddeleri olarak kuvars, talaş ve kömür söylenmektedir. Fırının çalışmasından kaynaklanan duman, çöplük yerine silika dumanı olarak toplanır ve satılır. Bu malzemenin en önemli özelliği, betonda mineral katkı maddesi olarak kullanılmasıdır.

Silis Dumanı Ne İşe Yarar?

Silis dumanı genel anlamda betonlarda kullanılan bir maddedir. Yüksek dayanımlı beton, yüksek yapılarda düşük yükleri taşımak için oldukça ekonomik bir malzemedir. Birkaç yıl öncesine kadar 6000 psi beton yüksek mukavemete sahip olduğu düşünülüyordu. Günümüzde silika dumanı kullanılarak basınç dayanımı 15000 psi’yi aşan beton kolaylıkla üretilebilmektedir. Silis dumanı ile betonların çok daha kuvvetli olmasını sağlamak ile beraber mukavemetini yüksek derecede artırmaktadır.

Betonda kullanımı için silika dumanı ıslak veya kuru formda mevcuttur. Genellikle bir beton santralinde beton üretimi sırasında eklenmektedir. Silis dumanlı beton, hem merkezi karışımlı hem de kuru kesikli tesislerde üretilebilmektedir.

Silika Nasıl Üretilir?

Silika, bitkisel ürünlerin, kimyasal boyaların, deri malzemelerin ve bozulabilecek birçok şeyin nemini önleyerek bozulmasını engelleyen sodyum slikattır. Günlük hayatta, bitkisel bazlı ürünleri korur ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilmektedir. Günümüzde silis dumanı farklı boyutlarda satışa sunulmuştur. Silika, bulunduğu ortamda nemi emerek rengini değiştirmektedir.

Silika, jelkot yapında kullanılan reçinenin dolgu olarak da kullanılmaktadır. Sentetiktir, beyaz ve toz halde bulunmaktadır. Çok hafif bir malzeme olan silikalar aynı zamanda uçucudur. Termoset reçine sistemlerinde, silika, akmayı kontrol etmeye yaramaktadır. Silikalar birçok alanda kullanılmak ile beraber; baskı mürekkeplerinde, boya, yapıştırıcı, polyester, yangın söndürücü üretimi ve kablo jeli gibi birçok alanda özellikle kalınlaştırıcı madde olarak kullanılmaktadır. Silikalar, eklendiği ürüne hacim kazandırmaktadır. Genelde kilogram bazında ve 10 kg ürünler olarak satılmaktadırlar. Silikalar, aerosiller, silis dumanı ve daha birçok ürün için Kompozit Pazarı’nı ziyaret etmeyi unutmayınız.