Alışveriş Sepeti
Sepetinizde toplamda 0 ürün var.
Ücretsiz teslimat'a kalan tutar: 50.000,00 

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

whatsapp Whatsapp

Alev Geciktirici Dolgular

2 sonucun tümü gösteriliyor

Kategoriler
Markalar
Alan Ağırlığı
Bağlayıcı
Dokuma Tipi
Elyaf Tipi
Genişlik
İlk Kür Süresi
İp Tipi
Jel Süresi
Kalınlık
Kap Süresi
Kırpma Uzunluğu
Kullanım Prosesi
Maks. Sıcaklığı Dayanımı
Maksimum Servis Sıcaklığı
Malzeme
Malzeme Formu
Özellik
Özellikler
Plaka Boyutu
Reçine Kimyası
Reçine Tipi
Rulo Eni
Rulo Uzunluğu
Tanecik Boyutu
Uygulama Tipi
Viskozite
Yoğunluk

AL 100 Alüminyum Tozu

Polyester reçineler çok düşük ısı ve elektrik iletim değerlerine sahiptirler. Isı veya elektrik iletkenliği sağlamak için matrisleri içerisine alüminyum tozları katmak mümkündür. Bu dolgu akrilik levha kalıpları, solar paneller veya uydu alıcıları üretiminde kullanılabilinir.
POLİYA
943,31 13.206,36  + KDV
İncele

ATH Alev Geciktirici Dolgu-Apyral 16

ATH Alev Geciktirici Dolgu Apyral 16 (Alüminyum Hidroksit-Al(OH)3)Polyester reçine,jelkot, topkotlarda alev geciktirici ve kendi kendine sönme özelliğinden dolayı katılan beyaz dolgu malzemesidir. ATH oranı arttıkça alev geciktirme artar. Fakat tam dayanım sağlamaz. Poliya ve İlkalem tarafından dolgusu katılmış ve değişik katkılarla daha da güçlendirilmiş alev dirençli reçine çözümleri vardır.
NABALTEC
119,92 13.990,90  + KDV
İncele

Alev Geciktirici Nedir?

Günümüzde yangınlar ve yanıcı maddeler büyük tehlike içermektedir. İnsanlar gelişen teknoloji ile bu tehlikeleri en aza indirmeye ve bu tehlike anında en az hasar ile kurtulmaya çalışmaktadırlar. Günümüzde gittikçe kullanımı artan alev geciktirici maddeler kullanılmaktadır. Peki alev geciktirici nedir?

Alev geciktirici katkılar, elektronik cihazlardan kıyafetlere kadar farklı ürün ve malzemelere eklendiğinde yangınların başlamasını önlemeye veya yayılmasını yavaşlatmaya yarayan maddelere denmektedir. Özellikle yangın önleminin kritik olduğu alanlarda kullanılmaktadırlar.

Alev Geciktiriciler Nelerdir?

Alev geciktirme terimi bir fiziksel olayı değil bir kimyasal tepkimeyi belirtmektedir. Farklı özelliklere, molekül yapılarına sahip maddeler birleşen maddeleri ile beraber kullanımında yangın geciktirme işlevi görmektedir. Bu ürünler genelde bir madde ile birleşerek kullanılmaktadır. Alev geciktiriciler, kullanıcılarına yangına gelen riski azaltmaya yaramaktadır. Günümüzde alev geciktiriciler başlıca dört alanda kullanılmaktadır. Bunlar; elektronik, yapı ve inşaat malzemeleri, mobilyalar ve ulaşımdır.

Yangına dayanıklılık gerektiren maddelerin kimyasal ve fiziksel özellikleri farklıdır. Çeşitli alev geciktiriciler, farklı kullanım alanlarına sahiptir. Örneğin klorlu ve bromlu alev geciktiriciler genelde elektrik ve elektronik akşamlarında kullanılmaktadır. Fosforlu alev geciktiriciler plastiklerde kullanılmaktadır. Azot; yangına dayanıklı boyalarda, tekstil sanayiinde ve duvar kağıtlarında kullanılmaktadır.

Alev Geciktirici Kimyasallar Nelerdir?

Alev geciktiriciler 18. Yüzyıldan beri kullanılan maddelerdir. Reaktif alev geciktirici ve katkı maddesi polimerle birleştirilmiştir. Yedi adet alev geciktirici madde bulunmaktadır. Bunlar; klor, sinerji, azot, antimon, bromür, bor ve alüminyumdur. Bunlar alev geciktirici maddeler olarak bilinmektedir. Kimyasal içerikte bir veya birkaçı aynı anda kullanılabilmektedir.

Sinerji birden fazla maddenin birleşmesiyle meydana gelmektedir. Brom veya kolar veya her ikisini de içeren malzemeler olmadıkça etkisi görülmemektedir. Brom kullanılan en etkin maddelerden biridir. Polimer ile birleşen madde oldukça etkili reaktif edici maddeyi oluşturmaktadır. Klor da brom gibi oldukça etkilidir. Ancak klor etkilenen maddeler daha yoğundur ve yanma oranını etkilemektedir.

Fosfor bir diğer polimerlerden biridir. Fosfor içeren maddelerde kömürleşme görülmesi normaldir. Saf fosfor, saf bir şekilde alev geciktiriciliği olan tek maddedir. Azot içeren alev geciktiriciler tek başına kullanılmamaktadır. Azot içeren gazlar yayma yolu ile yangını geciktirmekte veya bitirmektedir. Brom, tekstil alanında en çok kullanılan ve klor ile beraber iyi bir yangın geciktirici olan türdür. 19. Yüzyıldan beri kullanılan brom çalışma mekanizması olarak yoğun fazın üzerinde kalıntı oluşumu yapması ve kömürleşmenin artmasını sağlamasıdır.

Alüminyum, alev geciktirici maddeler arasında en çok kullanılan maddedir. Yanmayı zor hale getirmek için su ile beraber bozulmaya uğrar ve buhar fazını seyreltir. Bu da yanmayı zorlaştırmaktadır. Ayrıca yangını arttırıcı olacak maddelerin etkilerini azaltır. Çalışması temelde fizikseldir ve kullanımı için büyük miktar gerekmektedir. Bu maddelerin yanı sıra bazı alev geciktirici katkılar bulunmaktadır. Bunların başlıca olanları sülfür ve magnezyumdur.

Alüminyum Tozu Nedir?

Alüminyum tozu, alüminyum maddesinin toz haline getirilmesine denmektedir. Birçok kullanım alanına sahiptir. Hafif gümüş renkte, kokusuz bir tozdur. Reaktif yanıcı bir malzemedir. Hidrojen gazi ile direk tutuşabilme imkanına sahiptir. Alüminyum tozu; su, güçlü asitler, bazlar veya alkol ile temas ettiğinde havaya yanıcı hidrojen ortaya çıkmaktadır. Toksik bir madde değildir. Alüminyum ise yerkabuğunda bulunan en bol üçüncü elementtir. Doğada asla tek başına bulunmaz.

Alüminyum Tozu Ne İşe Yarar?

Alüminyum tozu, kimyasal malzemeler ile çok hızlı bir şekilde reaksiyon alabilen bir maddedir. Oldukça yanıcıdır. Alüminyum bazlı kimyasalların üretiminde sıklıkla tercih edilmektedir. Örneğin reçine malzemeler özellikle polyester reçine çok az ısı ve elektrik iletimine sahiptir ama alüminyum tozu ile bu az iletkenliği normale çekmek mümkündür.

Alüminyum fiziksel özellikleri saflık ve alaşıma göre değişiklik göstermektedir. Bazı alüminyum tozları ise yüzey oksidasyonunu en aza indirmeye yarar. Çok yanıcı olması ile beraber, profesyonel kullanımda yangın tehlikesini azaltmak veya ortadan kaldırmak için kullanılır.

Alüminyum Tozu Nerelerde Kullanılır?

Alüminyum tozu birçok türde patlayıcı ve havai fişek üretiminde kullanılır. Belirli elektronik ürünlerinin üretiminde de kullanıldığı bilinmektedir. Toz şeklinde bulunan alüminyum oldukça iyi bir boya ve sızdırmazlık maddesidir. Güneş pillerinde kullanımı görünen alüminyum tozu burada elektrik akımını taşıma görevinde iyi bir iletken olarak kullanılmaktadır.

Alüminyum tozu çok iyi ekzotermik oksidasyon reaksiyonları üretirler. Alüminyum bir metal oksit ile beraber kullanılabilir ve kısa sürede çok büyük bir enerji ortaya çıkarma gücüne sahiptir. Havai fişekler ve patlayıcılar genellikle alüminyum tozundan yararlanır. Bu madde ile üretilen patlayıcılar birçok çeşitten daha güvenlidir. Çeşitli efektler sağlamak için farklı kimyasal maddeler ile kullanılarak son derece güzel görsel şölenler yaratmak mümkündür.

Bilinen bir diğer kullanım alanı ise roket yakıtıdır. Roket yakıtı temelde alüminyumdan yapılmaktadır. Bu tür yakıtlar esasında roketlerin normale göre daha güçlü olmasını sağlama amacıyla kullanılmaktadır. Alüminyum tozu ise, sıvı roket yakıtlarında katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Alüminyum tozu metalürjide de kullanılır. Son teknoloji ürünleri üretmek için alüminyum tozundan yararlanılmaktadır. Çok sayıda elektronik uygulama da alüminyum tozu kullanılmaktadır. Bu güneş pillerindeki iletkenliği ile beraber birçok elektronik malzemede iletken olarak kullanılmaktadır.

Son olarak alüminyumtozu yapışkan, kaplama ve dolgu malzemesi olarak askeri alanda kullanılmaktadır. Refrakter madde olarak ise çelik endüstrisinde sıklıkla görülmektedir. Kimyasal ürünlerde özellikle sentetik alkol ve alüminyum bazlı kimyasalların üretiminde oldukça sık kullanılmaktadır.

Alüminyum Tozu Nerede Satılır?

Alüminyum tozu fiyat bilgisi ve en kaliteli ürünler için en uygun adres, Kompozit Pazarı’dır. Alüminyum tozu fiyat listesi ve diğer birçok kompozit ürünler için ziyaret etmeyi unutmayınız.

Alüminyum Tozu Fiyat Listesi

Alüminyum tozu fiyat listesi her alıcı için tabi ki önem taşımaktadır. Ürünlerinin kalitesinin yanı sıra ekonomiyi etkileyecek maliyetlerde olmaması tercih sebeplerinden birini oluşturmaktadır. Alüminyum tozu fiyat listesi hakkında bilgi almak ve satın almak için Kompozit Pazarı’nı tercih ediniz.