Alışveriş Sepeti
Sepetinizde toplamda 0 ürün var.
Ücretsiz teslimat'a kalan tutar: 50.000,00 

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

whatsapp Whatsapp

Model Macunu ve Sheet Wax

4 sonucun tümü gösteriliyor

Kategoriler
Markalar
Alan Ağırlığı
Bağlayıcı
Dokuma Tipi
Elyaf Tipi
Genişlik
İlk Kür Süresi
İp Tipi
Jel Süresi
Kalınlık
Kap Süresi
Kırpma Uzunluğu
Kullanım Prosesi
Maks. Sıcaklığı Dayanımı
Maksimum Servis Sıcaklığı
Malzeme
Malzeme Formu
Özellik
Özellikler
Plaka Boyutu
Reçine Kimyası
Reçine Tipi
Rulo Eni
Rulo Uzunluğu
Tanecik Boyutu
Uygulama Tipi
Viskozite
Yoğunluk

Model Macunu

Model macunu, kolaylıkla şekil alabilen, oda sıcaklığında sert hamur kıvamında, plastik esaslı, pürüzsüz, sertleşmeyen bir form macunudur. Elle çok kolay şekillendirilebildiğinden; polyester kalıp elde etmek için özellikle belli bir geometrik şekli olmayan, alçı ve ahşaptan daha net detaylar gereken modellerde kullanılır. İnce detayları oluşturmak ve yüzey hatalarını doldurmak için mükemmeldir.
POLİYA
160,38 8.019,21  + KDV
İncele

Sheet Wax – 1 mm (1 kutu : 1,44 m²)

Kalıp yapım projelerinde bir model ve kalıp arasında malzeme kalınlığı farkı oluşturmak için kullanılan yüksek sıcaklığa dayanıklı, kendinden yapışkanlı mumsu tabaka.Sheet wax tabakası, hassas toleranslara göre üretilmiş çok hassas bir kalınlığa sahiptir ve modelinizin veya kalıbınızın dış hatları etrafında şekillendirildiğinde kalınlığını koruyacak yapıdadır.Genellikle, RTM uygulaması için kalıp üretiminde, alt ve üst kalıp arasındaki, RTM elyafının serileceği boşluğu vermek için kullanılır.
FREEMAN
5.009,02  + KDV
İncele

Sheet Wax – 2 mm (1 kutu : 1,44 m²)

Kalıp yapım projelerinde bir model ve kalıp arasında malzeme kalınlığı farkı oluşturmak için kullanılan yüksek sıcaklığa dayanıklı, kendinden yapışkanlı mumsu tabaka.Sheet wax tabakası, hassas toleranslara göre üretilmiş çok hassas bir kalınlığa sahiptir ve modelinizin veya kalıbınızın dış hatları etrafında şekillendirildiğinde kalınlığını koruyacak yapıdadır.Genellikle, RTM uygulaması için kalıp üretiminde, alt ve üst kalıp arasındaki, RTM elyafının serileceği boşluğu vermek için kullanılır.
FREEMAN
7.133,73  + KDV
İncele

Sheet Wax – 3 mm (1 kutu : 0,72 m²)

Kalıp yapım projelerinde bir model ve kalıp arasında malzeme kalınlığı farkı oluşturmak için kullanılan yüksek sıcaklığa dayanıklı, kendinden yapışkanlı mumsu tabaka. Sheet wax tabakası, hassas toleranslara göre üretilmiş çok hassas bir kalınlığa sahiptir ve modelinizin veya kalıbınızın dış hatları etrafında şekillendirildiğinde kalınlığını koruyacak yapıdadır. Genellikle RTM uygulaması için kalıp üretiminde, alt ve üst kalıp arasındaki, RTM elyafının serileceği boşluğu vermek için kullanılır.
FREEMAN
9.882,94  + KDV
İncele

Polyester Macun Nedir?

Polyester macun, moleküler olarak ağır, iki bileşenden oluşan, temelde doymamış polyester reçineden oluşan bir çeşit dolgu maddesidir. Yüzeye yapışması çok daha iyidir ve yüzeydeki derin çukur şeklindeki yerleri doldurmaya yarar. Kolay zımparalanması ile pürüzsüz bir yüzey oluşturmaktadır. Yarı esnek bir yapıya sahiptir. Uygulandığı yüzeyde çekme ve çatlama yapmazlar. Düşük ortam sıcaklığında polyester macun, çok daha iyi sertleşmektedir. Boyanmış yüzeylerde, çıplak metalde veya ahşapta direk olarak uygulanma imkanına sahiptir. Termoplastik akriliklerde kullanılmamalıdır. Temelinde polyester bulunmaktadır. Derin çatlaklarda ve çukurlarda doldurma işlemi için kullanılmaktadır.

Polyester Macun Kullanım Alanları

Polyester macunözellikle derin çatlakları ve çukurları, pürüzsüz hale getirmesi amacıyla sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle otomobil tamirlerinde, çatlak ve çukurların tamir ve bakım işlemlerinde; kaportada oluşan yüzey hasarlarını gidermek için kullanılmaktadır. Hem çıplak hem de fiberglas üzerinde kullanılmaktadır. Otomobil tamirlerinin yanı sıra beton, tuğla ve duvarın hızlı bir şekilde yapıştırılmasında, boruların hızlı bir şekilde birleştirilmesinde; çeliğin betona yapıştırılması ile inşaat sektöründe de kullanılmaktadır.

Polyester macunaynı zamanda çelik macun olarak da bilinmektedir. Polikor çelik macun; fiber, sentetik ve plastik yapıdadır. Yüzeyin temizlenmesinden sonra yüzey kurutularak, macunun yüzeye uygulanması için uygun hale getirmektedir.

Polyester Macun Ne İşe Yarar?

Polyester macun, hasar almış yüzeylerin tamirinde kullanılmaktadır. Buradaki kullanım amacı; uygulandıktan sonra kolayca zımparalanması ve bu zımparalama sonucunda yüzeyin pürüzsüz hale gelmesinden kaynaklıdır. Bir diğer kullanım alanı ise iki farklı ürünün veya aynı ürünün yapıştırılmasında kullanılmasıdır. Buradaki kullanım amacı polyester macunun, oldukça hızlı bir şekilde birbirine yapışmalarını sağlaması yüzündendir. Birbirlerine hem hızlı hem de güçlü bir şekilde yapıştırır. Bu yönüyle polyester macundüşük ısıya da dayanıklıdır. En düşük sıcaklıklarda bile hızlıca yapışma imkanı sunmaktadır.

Model Macunu Nerelerde Kullanılmaktadır?

Model macun, oda sıcaklığında hamur kıvamında bulunan, temel olarak plastik maddeden yapılan bir macundur. Model macunu, polyester kalıp elde etmeyi sağlar. Özellikle sabit bir şekli olmayan, geometrik olmayan yüzeylerin yapımında kullanılmaktadır. Yaz aylarında kullanımı kolay iken kış aylarında oda sıcaklığı sertleştireceği için elde tutularak ısıtılıp kullanılmalıdır. Model macuna polyester yapışmaz bu yüzden ayırma için farklı bir malzeme kullanılmasına gerek yoktur.

Model Macun Nasıl Kullanılır?

Model macun, oda sıcaklığında oldukça kolay şekil alabilen bir macun türüdür. Plastik temelli bir macundur. Macunu uygulamadan önce elde tutarak yumuşak kıvama getirilmedir. İstenilen kıvamı alan macun uygulanacağı alana direk temas yolu ile uygulanabilir. Bu uygulamadan sonra macun kullanıldığı alanın şeklini almaktadır.

Polikor Macunu Ne İşe Yarar?

Polikor macunun bir diğer adına polikor çelik macun denmektedir. Polikor macun, delinmiş, çizilmiş veya bir şekilde deforme olmuş sac ya da demir yüzeylerde, yüzeyin düzeltilerek sonrasında yapılacak boyaya hazır hale getirilmesi için kullanılan macun çeşididir. Bu macun sayesinde eskimiz ve yıpranmış yüzeyler tekrar yeni gibi bir görüntüye kavuşmaktadır. Uygulanacağı alanı değiştirmek yerine macun ve sonrasında zımpara yapılması ile maliyet hususunda da avantajlı hale getirmektedir. Küçük maliyetler ile büyük değişim sağlamak mümkündür. Örneğin kaynak işlemi yapılan yüzeylerde polikor macununun uygulanması ile eskisi gibi pürüzsüz ve düz bir yüzey elde etmek mümkündür.

Polikor Polyester Macun Nasıl Uygulanır?

Polikor polyester macunun uygulanması için yüzeyin temiz ve kuru olması gereklidir. Dolayısıyla yüzey, ilk olarak leke ve paslardan temizlenmelidir. Bu temizleme amacıyla çeşitli farklı maddeler kullanma açısından herhangi bir problem teşkil etmemektedir. Yüzey kuru hale geldikten sonra macun yüzeye uygulanabilir. Yüzeye el veya spatula yardımı ile uygulanabilir. Cildinize zarar verecek bir madde değildir lakin eldivenle kullanılması tavsiye edilmektedir.Macunu yüzeye uygularken, uygulanan yüzeyde boşluk kalmamasına özen gösterilmelidir. Tüm delik veya boşluklar tamamen kapatılmalıdır. Macunun yüzeyden taşması, zımpara yapılacağından dolayı herhangi bir problem teşkil etmemektedir. Macun uygulaması yapıldıktan sonra bir süre kurumaya bırakılması gerekmektedir. Bir süre bekledikten ve tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra zımparalama işlemine geçilebilir. Kullanılacak zımpara doğru seçilmeli ve ona göre uygulanmalıdır. Yüzeye zarar verilmemelidir. Zımpara ile ortaya çıkacak tozlar, işlem sonrasında ıslak bir bez yardımı ile yüzeyden temizlenmelidir. Zımpara yapılmadan önce kuruduğuna emin olmak adına el ile yüzey test edilmelidir. Macununun aynı yüzey üzerinde kullanım miktarına göre kuruyup sertleşme süresi değişkenlik gösterebilmektedir.

Polikor Macun Ne Renk?

Polikor macun bir diğer adı ile çelik macun, açık sarı renge sahiptir. Yüzeye uygulandıktan ve kuruduktan sonra yapılacak boyama işlemi ile beraber rengini isteğe göre değiştirmek mümkündür.

Polikor Çelik Macun Su Geçirir Mi?

Polikor çelik macun, kuruduktan sonra oldukça sert bir yapıya sahiptir. Çelik macun, ısıya karşı dayanıklıdır. Dolayısıyla su geçirmezlik özelliğine sahiptir. Bu yüzden arabaların kaportalarını yapan ustalar tarafından sert yapısından ve su geçirmemesinden kaynaklı tercih sebebi olabilmektedir.

RTV Kalıp Silikonu Nedir?

RTV kalıp silikonu, hemen hemen her kalıp yapımı için kullanılan kalıp sistemidir. Silikon, uzun süreli ömrü, çok düşük büzülme oranına sahip olması ile tercih sebebidir. Çimentolarda, düşük erime noktalı metallerde, mumlarda ve epoksi reçinelerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda polyester reçineleri dökme adına kullanılmaktadır. İki bileşenden oluşmaktadır. Bunlar; silikon ve katalizörüdür. Silikon, orta viskoziteye sahip kirli beyaz renkte bir sıvıdır. Bazı kükürt içeren killer ile kullanılmamalıdır çünkü bu killer, kürleşmeyi engelleyebilmektedir. İkinci kısım olan katolizör ise silikonun iz bırakmadan karıştırıldığının kolayca anlaşılabilmesi için mavi renktedir. 10 birim silikona 1 birim katalizör uygulanmalıdır. Aynı zamanda silikonun viskozitesini azaltmak adına silikon tineri kullanılabilmektedir.

Kalıp Silikonu Nerede Satılır?

Kalıp silikonu fiyat bilgisi almak ve kalıp silikonu nereden alınır sorusuna en iyi cevap ise Kompozit Pazarı’dır. Kompozit Pazarı, kompozit ürünlerde size en kaliteli ürünleri sunmasıyla beraber en uygun fiyatlı olması ile ön plandadır.

Kalıp Silikonu Fiyat

Birçok kalıp silikonu çeşidi bulunmaktadır. Polyester macun fiyatları ve kalıp silikonu fiyat bilgisi için Kompozit Pazarı’nı ziyaret edebilirsiniz. Kompozit Pazarı’nda alüminyum macun, RTV kalıp macunu, mikro fiber macun gibi birçok macun çeşidini bulmak mümkün olacaktır.

Sheet Wax Nedir?

Sheet wax, metal şekillendirme kalıpları için, reçine transfer kalıpları yani diğer adi ile RTM veya iki parçalı kalıpları tek tip parça haline getirmek için kullanılmaktadır. Kalıp yapım projelerinde kullanılır. Kalınlığını modelinin etrafını kapladığında bozulmayacak şekilde tasarlanmıştır. Mum gibi yapışkanlı bir yapısı vardır. Yüksek sıcaklık gibi olumsuz şartlara dayanıklı olarak üretilmektedir. Oda sıcaklığında bulunduğunda, sheet wax herhangi bir esneme yapmaz ve kalıp yüzeylerine çok iyi derecede uyum sağlar.

Sheet Wax Nerelerde Kullanılır?

Sheet wax maddesinin ilk kullanım alanı kalıpların yapım projeleri ve kalıpları oluşturan malzemeler arasındaki kalınlık farkını yaratmak için kullanılmaktadır. Reçine transfer kalıplarında, rtm, kalıpların üretiminde; RTM elyafınının kullanılacağı yerin boşluğunu yaratmak için kullanılmaktadır. Temel amacı, takım ve döküm projelerinde model ile kalıp arasındaki malzeme farkını oluşturmak için kullanılan yüksek sıcaklığa dayanıklı ve kendinden yapışkanlı mum kıvamında levhalardır.

Sheet wax, kalıp arasındaki malzeme kalınlığını sağlamak için ve kalıp yapımı uygulamaları için kullanılmaktadır. Sheet wax, çok hassas bir kalınlığa sahiptir bu kalınlığı darbelere karşı toleranslı şekilde üretilmiştir. Kalıbınızın etrafına tam olarak oturacağı için hatlar arasındaki kalınlığı en iyi şekilde kullanılmaktadır. Yüksek sıcaklıklı olarak mumsu yapısının kendisi döküm veya laminasyon reçinelerin ekzotermik reaksiyonu tarafından oluşturulan tipik yüksek sıcaklıklar altında erimeyecektir. 125 dereceye kadar dayanma gücüne sahiptir lakin bu derecenin üstünde kalıp yüzey için eritilen ürün donduktan sonra kalıbın şeklini alması mümkündür. Eriyip uzaklaşmanın mümkün olmadığı durumlarda plastik bir kazıyıcı yardımıyla yüzeyden kazılarak çıkarılabilir.

Levha mumunun etrafına duyarlı bir yapıştırıcı ile yapıştırılmıştır. Bu da sizlere desene kolayca yapışma özelliği sağlamaktadır.

Sheet Wax Fiyatları

Kalınlığını koruma özelliğine sahip olan Sheet Wax, mm bazında hesaplanarak satılmaktadır. Ürünün kullanım kolaylığının yanı sıra fiyat hususunda da uygun olması tercih sebebidir. En iyi ürünler ve en uygun fiyatlar için Kompozit Pazarı’nı tercih edin.