Alışveriş Sepeti
Sepetinizde toplamda 0 ürün var.
Ücretsiz teslimat'a kalan tutar: 50.000,00 

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

whatsapp Whatsapp

Vakum Pompası

2 sonucun tümü gösteriliyor

Kategoriler
Markalar
Alan Ağırlığı
Bağlayıcı
Dokuma Tipi
Elyaf Tipi
Genişlik
İlk Kür Süresi
İp Tipi
Jel Süresi
Kalınlık
Kap Süresi
Kırpma Uzunluğu
Kullanım Prosesi
Maks. Sıcaklığı Dayanımı
Maksimum Servis Sıcaklığı
Malzeme
Malzeme Formu
Özellik
Özellikler
Plaka Boyutu
Reçine Kimyası
Reçine Tipi
Rulo Eni
Rulo Uzunluğu
Tanecik Boyutu
Uygulama Tipi
Viskozite
Yoğunluk

Vakum Pompası

Vakum pompası, endüstriyel ve bilimsel uygulamalar için atmosfer altı basınç sağlar.Vakum infüzyon, vakum torbalama, reçine havası alma gibi uygulamalarda kullanılan, taşınabilir laboratuvar tipi bir üründür. Yağlı vakum pompaları merkezi vakum istenen yüksek seviye performans gerektiren uygulamalarda kullanılır. Bakım maliyeti ekonomik ve bakım periodu uzundur.
VALUE
6.868,26  + KDV
İncele

Wipcool – 2F5R – Vakum Pompası 18,7 m3/h

Vakum pompası, endüstriyel ve bilimsel uygulamalar için atmosfer altı basınç sağlar. Vakum infüzyon, vakum torbalama, reçine havası alma gibi uygulamalarda kullanılan, taşınabilir laboratuvar tipi bir üründür. Yağlı vakum pompaları merkezi vakum istenen yüksek seviye performans gerektiren uygulamalarda kullanılır.
WİPCOOL
15.698,88  + KDV
İncele

Vakum Pompası Nedir ve Ne İşe Yarar?

Vakum pompası, cihazın vakumu yapıp arkasından bir kısmını bırakarak gaz moleküllerini kaldırma amaçlı işleyen alete denmektedir. Bunlar, motorlu araçlardır. Motorlu araçlarda da kullanılan vakum torbalama hem mekanik hem de elektrikli bir ekipman türüdür. Bir vakum sistemi çalıştırılırken vakum pompası işlevini anlamak çok önemlidir. Vakum pompaları, çalışma basınç aralığına göre sınıflandırılır bu nedenle birincil pompalar, takviye pompalar veya ikincil pompalar olarak sınıflandırılır. Her basınç aralığında, her biri farklı bir teknoloji kullanan ve her birinin vakum infüzyonu, basınç kapasitesi, akış hızı, vakum pompası fiyatlarıve bakım gereksinimleri açısından benzersiz avantajları bulunan farklı pompa tipleri vardır.

Vakum torbalama işlemleri ile vakum pompası farklıdır. Vakum pompası, vakum torbalama işlemi yapılırken kullanılan ekipmanlardan biridir ve gerekli basıncı torbaya sağlamakla yükümlüdür. Kompozit malzemelerde, reçinenin azaltılması sağlanarak reçinedeki lif oranını arttırmaya yaramaktadır. Vakum torbası birkaç ekipmandan oluşmaktadır. Bunlar, vakum torbası, vakum pompası, hava sızdırmazlık elemanı, yüzey pürüzlüğü sağlayan ayırıcı kat, reçine geçirgenliğini sağlayan ayırıcı kat, reçine emici kat ve kalıp ayırıcısından oluşmaktadır. Vakum torbalama içerisinde vakum pompası fiyatları olursa dahi maliyet açısından düşük ve gayet kullanışlı bir yöntemdir.

Tasarımları ne olursa olsun, temel çalışma prensipleri aynıdır. Vakum pompası, hava moleküllerini ve diğer gazları vakum torbası denilen veya birbirlerine bağlı ise çıkış tarafından çıkararak çalışır. Haznedeki basınç azalırken, ek moleküllerin çıkarılması gittikçe daha zor hale gelmektedir. Sonuç olarak, endüstriyel bir vakum sistemi olağanüstü geniş bir basınç aralığının üzerinde çalışabilmelidir. Araştırma ve bilimsel uygulamalarda bu, 9-10 torr veya daha düşük bir değere kadar genişletilir. Bunu başarmak için, tipik bir sistemde, her biri basınç aralığının bir bölümünü kapsayan ve zaman zaman seri olarak çalışan birkaç farklı pompa stili kullanır.

Vakum Pompası Çeşitleri Nelerdir?

Vakum pompası, yeteneklerini ayırt etmeye yardımcı olmak için ulaşabilecekleri basınç aralığına göre sınıflandırılmaktadır. Bu pompalar, kaba ve düşük vakum basınç aralıklarına işleyen birincil destek pompaları. Düşük ve orta basınç için hidrofor pompalar ve ikincil yüksek vakum için tasarlanmış ikincil pompalardır. Birçok alanda kullanılan vakum pompaları özellikle vakum infüzyon işlemlerinde tercih edilmektedir. Özellikle kompozit ürünlerde kullanılan vakum torbasıve vakum infüzyon için temel yapı taşlarından biri vakum pompalarıdır. İşlemi hızlandırmakla kalmayan vakum pompaları aynı zamanda daha kaliteli reçine ürünleri sunmaya yaramaktadır.

Basınç gereksinimlerine ve çalışma yöntemlerine bağlı olarak, vakum pompası teknolojileri ıslak veya kuru olarak kabul edilir. Islak pompalar, yağlama ve sızdırmazlık için yağ ve su kullanır. Kuru pompalarda ise dönen mekanizmalar veya gaz moleküllerini izole etmek ve sıkıştırmak için statik parçalar arasındaki boşlukta sıvı yoktur. Yağlama olmadan kuru pompalar, aşınma olmadan etkin bir şekilde çalışmak için çok sıkı toleranslara sahiptir. Vakum pompasında kullanılan bazı yöntemler vardır.

Yakalama pompaları, tutma pompaları olarak da bilinmektedir ve hareketli parçaları olmayan vakum pompası türüdür. Transfer pompaları iki tip yöntemle çalışır. Bunlar kinetik enerji veya yer değiştirmedir. Yakalama pompalarından farklı olarak transfer pompaları gaz moleküllerini sistem aracılığıyla boşluktan dışarı iter. Daha yüksek akış hızı ve güçlü akım için birden fazla transfer pompasının birlikte kullanılması yaygındır.

Kinetik pompalar bir diğer vakum pompası türüdür. Kinetik pompalar, gazı çıkışa doğru itmek için çarklar veya buhar verme yoluyla vakum infüzyonu yaparlar. Son olarak pozitif deplasmanlı pompalar ise temel prensip olarak orijinal hacmini hazneye genişleterek küçük, izole edilmiş gaz hacimlerini farklı aşamalarda hareket ettirerek, daha küçük hacme sıkıştırarak ve dışarıya daha yüksek bir basınçla sıkıştırmayı amaçlarlar.

Vakum Pompası Fiyatları

Vakum infüzyon veya vakum torbalama işlemlerinde kullanılan vakum pompası geniş kullanım alanıyla ve kullanım rahatlığı ile göze çarpmaktadır. Düşük maliyetle, büyük işlem kolaylığı yaşamak isteyenler için vakum pompası en iyi tercih olacaktır. Vakum pompası fiyatları için ilk adres olan firmamıza danışmanızı tavsiye ederiz.