Alışveriş Sepeti
Sepetinizde toplamda 0 ürün var.
Ücretsiz teslimat'a kalan tutar: 50.000,00 

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

whatsapp Whatsapp

Aramid Elyaf

Günümüzde en yaygın olarak bilinen kullanım alanı balistik vücut zırhlarıdır. Yüksek darbe emilimi, esneklik ve mukavemet özelliklerinin birleşimi, aramid elyafı kurşun geçirmez yelek ve kaskların imalatında vazgeçilmez bir malzeme yapmaktadır. İtfaiyecilerin kıyafetlerinde, kask ve eldivenlerinde ısıya dayanıklı oluşundan kaynaklı olarak kullanılmaktadır. Yüksek mukavemet ve ağırlık oranları aramid elyaf kullanımını performans parçalarında ön plana çıkarmaktadır

4 sonucun tümü gösteriliyor

Kategoriler
Aramid Elyaf Dokumalar
Markalar
Alan Ağırlığı
Bağlayıcı
Dokuma Tipi
Elyaf Tipi
Genişlik
İlk Kür Süresi
İp Tipi
Jel Süresi
Kalınlık
Kap Süresi
Kırpma Uzunluğu
Kullanım Prosesi
Maks. Sıcaklığı Dayanımı
Maksimum Servis Sıcaklığı
Malzeme
Malzeme Formu
Özellik
Özellikler
Plaka Boyutu
Reçine Kimyası
Reçine Tipi
Rulo Eni
Rulo Uzunluğu
Tanecik Boyutu
Uygulama Tipi
Viskozite
Yoğunluk

Aramid Dokuma 110 g/m2 Twill

Yüksek ısılara karşı direnli Aramid kumaşlar, otomotiv, havacılık ve uzay sanayilerinde kullanılır.
HITEX
2.151,60 32.919,44  + KDV
İncele

Aramid Dokuma 200 g/m2 Plain

Yüksek ısılara karşı direnli Aramid kumaşlar, otomotiv, havacılık ve uzay sanayilerinde kullanılır.
HITEX
1.288,84 21.706,76  + KDV
İncele

Aramid Dokuma 200 g/m2 Twill

Yüksek ısılara karşı direnli Aramid kumaşlar, otomotiv, havacılık ve uzay sanayilerinde kullanılır.
HITEX
+ KDV
İncele

Aramid Dokuma 400 g/m2 Twill

"Aramid Elyaf Twill Dokuma Kumaş 400 g/m²” polyester, vinilester ve epoksi reçineler ile uyumludur. Reçine tüketimi, kumaşın ağırlığı ile eşittir. 400 g/m² dokuma, metre karede 400 g reçine tüketir ancak bu oran uygulamaya göre değişkenlik gösterebilir. İhtiyaç olacak reçine miktarının hesaplanmasında, fırça üzerinde ve karıştırma kabında kalacak miktarı da unutmamak gerekir.
HITEX
2.965,34 28.467,31  + KDV
İncele

Aramid Elyaf nedir?

Aramid elyaf nedir sorusuna cevap almadan önce, öncelikle aramidin ne olduğuna bakmak gerekmektedir. Aramidlerin temeli polyester ve naylona kadar uzanan araştırmalara dayanmaktadır. Aramid olarak kısaltılan ‘’aromatik poliamid’’ elyaf yapay bir diğer adıyla sentetik bir malzemedir. Aromatik bileşikler çok kararlıdırlar, bunun nedeni, halkalar şekilde düzenlenmiş olan ve almaşık olarak çift ve tek bağlarla bağlı halde olan atomlardaki elektronların normale göre daha serbest olmasıdır. Polyamid ise sentetik ve doğal örnekleri olan bir polimerdir. 1930’lardan bu zamana geliştirilen ve hala gelişimi devam eden bu lifler ilk olarak 1970’lerin başında ABD’de DuPont tarafından dünyaya tanıtılarak, Kevlar ismiyle ticari olarak piyasaya sürmüştür. Aramid, güçlü ve bu güçlülükle beraber ısıya dayanıklı olan bir lif türüdür. Buradan yola çıkarak aramaid elyaf, diğer bir adı ile kevlar darbeye, sıcaklığa ve aşınmaya karşı çok dayanıklı bir lif türüdür. Zincir moleküllerden oluşan kimyasal yapısı gereği, lif ekseni boyunca hizalı bir şekilde meydana gelmesi mukavemet, aşınma toleransı ve esneklik sağlamaktadır. Isıya karşı yüksek bir direnç sağlayan bu lifler 500 santigrat dereceden sonra bozulmaya başlamaktadır. Kevlar yüksek sıcaklıklarda dahi yapısal kumaş bütünlüğünü korumaktadır. Aramid elyaflar düşük elektrik iletkenliğe sahiptirler. Ayrıca müdahale edilmezse içlerinde statik elektrik barındırırlar. Hafifliğin ve mukavemetin ilk öncelik olduğu ileri seviye kompozit parça imalatında kullanılmaktadır. Günümüzde maliyetinin de gittikçe düşmesiyle beraber uygulama alanları geniş yer bulmaktadır.

İyileştirilmiş epoksiler ve reçinelerin düzenli olarak piyasaya aktarımıyla, kevlar kumaşların kullanım alanları yaygınlaşmaktadır. Elyaf, hamur, kesilmiş elyaf ya da dokuma keçe gibi birçok farklı formda bulunabilen aramid malzemenin üretiminde süreklilik ile beraber kompozit yarı mamül veya ham madde olarak kullanımı artacaktır.

Meta Aramid ve Para Aramid arasındaki farklar nelerdir?

Meta aramid ve para aramid olarak iki farklı kimyasal yapıda aramid iplikler üretilmektedir. Aralarındaki temel fark meta aramidin yarı kristal, para aramidin tam kristal yapıda olmasıdır. Piyasada Nomex ismiyle bilinen ürün meta aramid yapıdayken, Kevlar ürünü para aramid yapıdadır. Meta aramid yüksek ısı dayanımı özelliği ile öne çıkarken, para aramidlerin mukavemet, kesme direnci ve aşınma dayanımı çok yüksektir. İzolasyon ve yanmazlık amaçlı uygulamalarda meta-aramid malzeme tercih edilirken, balistik ve yapısal performans gerektiren parçalarda para-aramidler kullanılmaktadır.

Aramid Elyafın Başlıca Kullanım Alanları Nelerdir?

Aramid elyaf nedir sorusuna açıklık getirdikten sonra aramid elyafın kullanım alanlarını inceleyelim. Kevlar ilk olarak otomobil lastiklerinde takviye malzemesi olarak kullanılmaktaydı ancak gelişen teknoloji ile beraber yıllar içerisinde aramid elyaf birçok farklı sektörde kullanım alanı bulmuştur. Günümüzde en yaygın olarak bilinen kullanım alanı balistik vücut zırhlarıdır. Yüksek darbe emilimi, esneklik ve mukavemet özelliklerinin birleşimi, aramid elyafı kurşun geçirmez yelek ve kaskların imalatında vazgeçilmez bir malzeme yapmaktadır. İtfaiyecilerin kıyafetlerinde, kask ve eldivenlerinde ısıya dayanıklı oluşundan kaynaklı olarak kullanılmaktadır. Yüksek mukavemet ve ağırlık oranları aramid elyaf kullanımını performans parçalarında ön plana çıkarmaktadır. Özellikle uçak kanatları gibi esneme paylarının yüksek olması gerektiği yerlerde, kompozit parçalarda kullanılmaktadır. İnşaatlarda içinde elyaf barındıran termoplastik ve beton borularda kullanılmaktadır. Boru hatlarının önemli olduğu petrol endüstrisinde ve denizaltı boru hatlarında dayanıklılığı arttırmak ve boruların ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır. Bu kullanım beraberinde ileride gelecek problemleri önlemekte ve bakım maliyetlerini düşürmektedir.

Gemilerin demirlenmesinde kullanılan halatlarda yüksek aşınma direnci ve güçlü mukavemet özellikleri aramid elyaf takviyeler ile sağlanmaktadır. Bir diğer kullanım alanı ise spor malzemeleridir. Hokey sopaları, kayak takımları, tenis raketlerinin telleri ve koşu ayakkabıları aramidin kullanım alanlarından sadece bazılarını oluşturmaktadır. Aramid elyaf veya kevlar özellikle buz hokeyi ve Amerikan futbolu gibi sert geçen müsabakalarda oyuncuların kıyafetlerinde kullanım alanı bulmaktadır. Bu kıyafetlere destek yamalarında kullanılan aramid elyaf, kıyafetlere olağanüstü avantajlar özellikle de dayanıklılık sunmaktadır. Müzik dünyasında da kendine yer edinen aramid elyaf hoparlör ve wooferlarda, davulların başlıklarında kullanılmaktadır. Bu kullanım hem sesin aktarımında daha iyi bir sonuç elde etmeye hem de ürünlerin dayanıklılığını arttırmaktadır.

Birçok alanda kullanılan kevlar, yukarıda saydıklarımız harici başka kullanım alanlarına örnek verecek olursak; asbest yerine kullanılabilir. Asbest, izolasyon malzemesi ve mukavemet arttırıcıdır. Doğal bir silikat mineraldir fakat sağlığa zararları bulunmaktadır; işte bu noktada kevlar, zararsız oluşu ile ön plana çıkmaktadır. Sıcak havanın filtre edilmesi gereken kumaşlarda, sıcaklıktan korunmak için kullanılmaktadır. Uzay teknolojileri, mekanik kauçuk ürünleri ve fren kampanaları aramid elyafın diğer kullanım alanları içerisinde yer almaktadır.